RECENSIE: Deecracks - 20 Years. A Frantic Effort

Deecracks
2024-06-04 Deecracks is een punkrocktrio uit Klagenfurt, Oostenrijk met een voorliefde voor The Ramones. Ze gingen in een vorig leven niet voor niets door het leven als The Cretins en met een songtitel als ‘Gimme Gimme Plastic Surgery’ zijn hun muzikale helden natuurlijk ook nooit ver weg.

Waar The Ramones op hun Road To Ruin na ruim twintig jaar langzaam uiteen vielen en uiteindelijk toch niet zo Too Tough To Die leken, timmeren Deecracks ook al meer dan twintig jaar aan de weg. En dat wordt gevierd met 20 Years, A Frantic Effort, fraai vormgegeven in een triple 10 inch green marble vinyl versie.

Het lukt Deecracks met gemak om er op zes 10 inch plaatkanten achtentwintig nummers doorheen te jassen: ”One, two, three, four....!”. De nummers vormen een mooi overzicht van het werk van Deecracks door de jaren heen.

De nummers zijn allemaal opnieuw opgenomen en klinken daarom fris en harmonieus. Aan hooks and big choruses geen gebrek bij Deecracks maar de band gaat niet voor de originaliteitprijs. Want hun op The Ramones geïnspireerde sound past verder naadloos in het sjabloon van de lange reeks poppunkrock bands uit het zonnige Californië. Denk daarbij aan Lagwagon, No Use For A Name en Guttermouth. En vergeet vooral Green Day en The Offspring niet.

Tot zover niets nieuws onder de Klagenfurtse zon. Of toch wel? 20 Years, A Frantic Effort telt twee nieuw nummers: de energieke opener ‘Burnt Out’ en de één na laatste track, meezinger ‘Where We Belong’.

Het laatste oordeel is aan de band zelf: ”For fans of Ramones, Screeching Weasel, Bouncing Souls and Teenage Bottlerocket” rept de bijgevoegde persbio. Verder is de keuze aan u, de luisteraar!
Recensent:Bart Slaats Artiest:Deecracks Label:Eigen Beheer
Cover The Tony Slug Experience - The Tony Slug Experience

The Tony Slug Experience - The Tony Slug ExperienceTony Leeuwenburgh, alias Tony Slug had zich geen mooier eerbetoon kunnen...

Dean

Harrison Dean - Living On Cruise Control “Cruise control never too hard and never too slow on cruise control” zingt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT